به گزارش خبرگزاری مهر، محمود احمدی نژاد رئیس جمهور پنجشنبه شب ، 6 مرداد در مراسم آغاز به کار نوزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن در مصلای امام خمینی(ره) گفت: امروز فعالیتهای قرآنی با سرعت بالا و شتاب روزافزونی در حال گسترش است.
وی از همه کسانی که در راه ترویج فرهنگ قرآنی در کشور تلاش میکنند تشکر و قرآن را کتاب هستی، هدایت و راهنمایی انسان برای رسیدن به بالاترین قله کمال یعنی انسان کامل توصیف کرد.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه تجلی وحدانیت الهی را میتوانیم در قرآن کریم ببینیم، تصریح کرد: قرآن خداوند را به وحدانیت و یکتایی معرفی میکند و به خدا و عالم غیب شهادت میدهد. قرآن خداوند را به رحمانیت و رحیمیت ذکر میکند و او را صاحب اسماء حسنی میداند، قرآن سیطره خدا بر آسمان و زمین را یادآوری و خداوند را بیشریک، بیفرزند و بینظیر بیان میکند.
وی با یادآوری اینکه قرآن از ناحیه خداوند و حق و حقیقت است، گفت: قرآن به حق سخن میگوید و یادآوری و تذکر برای کسانی است که اهل خشوع هستند. قرآن نازل شد که شیطان و شیطانیان از عرصه اندیشه و زندگی بشر کنار گذاشته شوند، نازل شد تا تسبیح خدا گفته شود و این امر در رکوع و سجود اجابت شد.
احمدی نژاد افزود: هرچه معارف قرآن ترویج، انس با قرآن گسترش و تعمق در قرآن کریم بیشتر و بیشتر شود و نور هدایت الهی زندگی ما را بیشتر روشن کند، به آن روز آرمانی و آن حقیقت یگانه و بزرگ نزدیکتر میشویم.
وی با اشاره به در پیش بودن ماه مبارک رمضان یادآور شد: درک این ماه با درک و فهم و انس با قرآن کریم متناسب است. جوهر رمضان با قرآن یکی است، ماه رمضان ظرف لیلهالقدر است و لیلهالقدر ظرف قرآن و صاحب لیلهالقدر حضرت ولی عصر(عج) است. لیله القدر، امام و قرآن همگی تجلی اسماء حسنی خدا هستند.
رئیس جمهور با اشاره به پیوند ناگسستنی و عظیم قرآن و ولایت اظهار داشت: هر دو یک حقیقت و دو تجلی از خداوند متعال هستند، انسان کامل عینیت قرآن است و امامت جان قرآن و مفسر آن است و با تمسک به ولایت است که تمسک به قرآن پیدا میشود و از تمسک به قرآن انسان به سمت ولایت راهنمایی میشود.
وزیر ارشاد: رونق فعالیتهای قرآنی را شاهد هستیم
سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم به آیه نخست سوره فرقان اشاره کرد و گفت: نامهای متعددی برای وصف کتاب الهی ذکر شده از جمله نور، ذکر، تبیان، تبصره، کتاب مبین، هدایت و بشری که وصف فرقان یکی از مهمترین آنها است.
وی اظهار داشت: ویژگی جالب آیه آن است که در آن نظام تکوینی انسان و خلقت او جای تحسین دارد (فتبارک الله احسن الخالقین)، درباره نظام تشریعی که همان نزول وحی، کتاب آسمانی و تدوین احکام دین است نیز این آیه مطرح شده است.
حسینی در ادامه یادآور شد: حرکتهای مؤثر قرآنی تنها منحصر در بحث آموزش، تلاوت، حفظ و قرائت قرآن نمیشود، بلکه در همه زمینهها مقرر است محتوای فعالیت، کار اصیل اسلامی و قرآنی باشد و از همه ظروف، قالبها و وجوه هنری برای تبیین قرآن و جنبههای محتوایی آن استفاده شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به بخشهای مختلف نمایشگاه تصریح کرد: هیچ خانواده و فردی مستغنی از این نمایشگاه نیست و برای همگان از کودک و نوجوان گرفته تا علما، فضلا و نخبگان جامعه مطالب مفید و زیباییها و جلوههای ویژهای در نمایشگاه وجود دارد.
وی با اشاره به ارتقا، تنوع و رشد کمی و کیفی روزافزون نوآوریها، خلاقیتها و ابتکارات در نمایشگاه بینالمللی قرآن گفت: امروزه رونق فعالیتهای قرآنی را شاهد هستیم و تقاضا هم از سوی سازمانها و وزارتخانههای دولتی و هم از سوی مؤسسات مردمی افزایش یافته است.
حسینی بخش بیداری اسلامی این نمایشگاه را بسیار حائز اهمیت خواند و افزود: بحث عفاف و حجاب همواره مورد تأکید بوده است و در این مقوله باید کارهای فرهنگی اساسی و جدی صورت دهد و بر همین مبنا در همه نمایشگاههای کتاب، رسانههای دیجیتال، مطبوعات و جشنوارهها، بخش ویژهای را برای این موضوع اساسی و مهم اختصاص دادهایم و این امر با همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای اجتماعی زنان، وزارت کشور و وزارت بازرگانی سامان خواهد یافت.
نوزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن تا 4 شهریور در مصلای امام خمینی (ره) پذیرای علاقمندان است .
نظر شما